Bloggägare

elisabet.bellander@skola.malmo.se

michael.blaesild@skola.malmo.se

fredag 29 september 2017


Utveckling tar tid och vi går nu in i nya spännande samarbeten och konstellationer..


Vi arbetar vidare på våra respektive skolor Universitetsholmens Gymnasium och Byggymnasiet i Malmö. De elever som nu undervisas tillsammans med matematiklärare och yrkeslärare går på Bygg och Anläggnings -, VVS -, VO - och El - programmet. På våra respektive scheman har vi KaMa - planering 1 timme/vecka. Sedan har eleverna skrivet på sina scheman NÄR det är KaMa vilket ger tydlighet för dem.Vi möter dock på strukturella problem som att få till gemensamma möten över skolorna samt på våra egna enheter. Men, det arbetar vi vidare med eftersom samarbete är viktigt för att utvecklas på alla plan.

Vår aktionsforskning och forskningsrapport tillsammans med Lisa Björklund Boistrup är nu accepterad för publikation i ForskUL. Vi kan rekommendera att gå in och läsa de artiklar som är skrivna av lärare med forskningsstöd.

http://www.forskul.se/ publicerar vetenskapliga artiklar inom praktiknära forskning, resultat som ska vara relevanta för lärare i sin yrkesutövning och / eller bidra till den kunskapsbas som lärare behöver.

Maaike Hajer och Maria Kouns har sett på hur KaMa kan utvecklas utifrån ett språkinriktat perspektiv. Rapporten har sedan presenterats för Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö Stad. Samarbetet har varit gemensamma träffar samt att Maaike Hajer och Maria Kouns deltagit i vår gemensamma KaMa - undervisning.
Rapporten KaMa från ett språkdidaktiskt perspektiv kan fås om du mailar oss michael.blaesild@skola.malmo.se eller elisabet.bellander@skola.malmo.se.






Rekommenderar att läsa:
Gail E. FitzSimons & Lisa Björklund Boistrup

In the workplace mathematics does not announce itself: towards overcoming the hiatus between mathematics education and work


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar